pengikut , penyibok , busybody

wakil saya :D

Daisypath Anniversary tickers

Mengenai Diri Artenzaty Bt Zack

Dicatat oleh artenzaty
Reaksi: 
Hai Monkey Icon hari ini aku nak cerita mengenai diri aku dan tentang aku serbe sedikit pada tatapan blog aku ni.. aku tak tahu nak buat cerita apa , jadi aku ingin berkongsi cerita tentang aku yang mungkin ada pada kamu semua Monkey Emoticon

Okay , pertama sekali aku nak cerita tentang sifat aku yang kekadang orang tak akan tahu apa yang aku pendam... Monkey Emoticons serius , aku memang tak pandai nak luahkan apa yang aku rasa... contoh macam aku terasa hati , kecil hati dan lain-lain.. tak tahu laa , kalau aku marah kat seseorang tak lama.. sekejap je aku okay.. sebab aku rasa kesian kat orang tu.. tapi selalu nya aku kalau marah memang aku akan diamkan diri dan lantak laa apa kau nak buat... janji kau tak nyusahkan aku.. tula cara aku bila marah kat orang..
kedua , kalau aku kecil hati atau terasa hati "merajuk" pon sama , aku diam kan diri juga... tapi selalunya aku kalau merajuk aku masih bercakap lagi.. tapi cara aku merajuk macam bebudak laa... contohnya " Tak nak kawan kau~~~ WEEEEKK!! Monkey Winks Yoyo kalau yang ini pasti aku memang merajuk walaupun masih bercakap bila orang bertanya apa-apa.. HAHAHA... memang macam bebudak je aku ni.. adoiii... tapi senang je kalau nak pujuk... bagi burger BENJO selesai laa masalah... Monkey Emoticons
ketiga , aku jenis yang memang tak nampak ada masalah pun.. jenis ceria je... gelak sana sini je.. tapi dalam hati aku macam macam yang aku simpan.. sampai kan aku rasa hati aku ni pedih pastu sesak... haaa.. itulah aku.. jenis yang tak pandai nak bercerita masalah.. hidup aku biar laa masalah aku sendiri , aku selesaikan sendiri.. ak tak nak susahkan orang yang aku sayang.. pahamkan apa orang yg aku sayang keluarga , kawan dan pasangan hidup.. bagi aku , tak perlu kot dorang nak tahu apa yang aku rasa sebab aku sendiri pon tak tahu nak bercerita pasal apa.. tapi ada laa juga aku cerita sikit sikit kat orang orang yang aku sayang.. tak semua benda masalah aku nak cerita.. ada benda yang boleh dicerita , kita cerita.. betul tak? Monkey Icons\

Aku jenis yang memang muka agak sombong... tapi kalau orang tegur aku , aku akan senyum Monkey Icons Yoyo
gila kau tak senyum kalau orang tak tegur.. memang tentu tentu orang akan cakap " SOMBONGNYA "
tapi aku memang tak reti nak beborak dengan orang yang aku baru kenal.. serius aku cakap , aku memang jenis yang peramah sebenarnya.. mudah mesra.. tapi dengan syarat orang tu mestila kena menyapa aku.. kalau tak sampai kiamat aku tak bercakap... sebab aku dah pernah kena macam tu.. terlalu peramah sangat dengan orang , sampai aku senyum pun kat dia , dia pandang pelik kat aku... dalam hati aku " apa hal laa dia pandang pelik semacam kat aku ni... " sejak tu aku macam rasa dah agak fobia sikit orang macam tu... sejak dari tu aku menggunakan konsep biarlaa orang senyum ke , tegur aku dulu ke.. kalau tak kang tak pasal pasal lain plak jadi nya.. aku jadi takut bila orang macam tu.. tapi kalau orang yang lebih tua dari aku macam makcik2 pakcik2 nenek2 atuk2 memang laa aku kena mulakan dulu.. kena hormat orang tua.. aku memang hormat orang tua.. konsep tu aku pegang.. Monkey Icon Cici

jadi itu saja yang aku nak cerita... tak ada yang best..cuma sedikit info mengenai diri aku ni... siapa siapa kat luar tu nampak aku atau baru nak berkawan tu , jangan laa risau.. tegur je..aku memang jenis akan bagi respon punya.. sebab aku memang suka berkawan... Monkey Icons
 

Artenzaty Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review